Exobiologi/SETI

Vow signalet fra 1977I 1977 opfangede man et kraftigt kortvarigt signal fra et sted i stjernebilledet vandmanden. Signalet blev døbt "Vow signalet" fordi det lignede lige præcist hvad man forventede et fremmed signal ville ligne.
Men nu har studier af kometer ved 1420 MHz vist at de udsender kraftige signaler som kan forklare Vow signalet. Man har desuden identificeret en dengang ukendt komet - C266/P Christensen- som netop lå i den retning i 1977 og som dermed efter al sandsynlighed udsendte Vow signalet.
Så beklager venner - ingen ET's i vandmanden!
Forskere har været forblændet af de rolige røde dværg stjerner, i deres søgen efter mulige beboelige planeter. Men et nyt studie af 10års data om UV stråling fra stjerner fra Galaxy Evolution Explorer (GALEX) rumteleskopet, viser at selvom de måske kun udviser små soludbrud, er de så hyppige at de samlet set er meget skadelige for livsbetingelserne på eventuelle exoplaneter om dem.
Se Flares May Threaten Planet Habitability Near Red Dwarfs
Exoplanet system
Astrobiologerne kan næsten ikke få armene ned, på en astrobiologikonference i USA kaldet AbSciCon 2017.For 10år siden var spørgsmålet om der fandtes andre beboelige planeter, men nu er spørgsmålet mere hvordan man skal identificere liv på dem, når man indenfor de næste 5år vil kunne observere dem direkte!
I vores eget solsystem glæder de sig over at man ikke længere kun tænker på Mars,men også Jupiter og Saturns ismåner Man kan følge indlæggende på NASAs Astrobiollogi Youtube kanal
Rumskib om Jupiter; JunoJason Wrigth, professor på Penn State har postet en artikel på arxiv, hvor han efterlyser en søgen efter uddøde tekniske civilisationer. Han argumenterer for at tidligere generationer rumfarende civilisationer, kan have efterladt sonder og tekniske artefakter som kan have overlevet millioner af år i det interstellare rum eller i vores eget solsystem; Sonder eller "hilsener" på Jorden vil efter millioner af år være ødelagt i Jordens klima, istider osv, mens de kan stå uberørte på golde legemer som Mars og Månen.
Sandsynligheden for at nogen har været her engang i løbet af sidste hundrede millioner år, er langt større end at for at de stadig lever idag!
Breakthrough Listen project (BLP) som er et internationalt finansieret SETI projekt, har offentliggjort en midlertidig rapport, efter i 2år at have lyttet med 3 teleskoper som har lyttet efter radiosignaler fra 692 udvalgte passende stjerner og har fundet 11 kilder som kunne være værd at kigge nærmere på. De mener ikke de 11 er SETi signaler, men interessante aligevel. BLP skal de næste 8år regelmæssigt lytte efter signaler fra i alt 1709 stjerner.
Kilder: breakthroughinitiatives.org og seti.berkeley.edu