Livets farver Cornell University stiftede sidste år et nyt institut kaldet "pale blue dot Institute", med det formål at finde tegn på liv om andre planeter. Ideen er at hvor man hidtil har betragtet en O2 atmosfære som en bio-indikator, har man fundet at den kan dannes på andre måder.

Derfor har instituttet lavet et katalog på - indtil videre - 100 spektre af planter og primitive livsformer, som kan bruges ti at finde liv, når det er muligt at observere exoplaneter direkte. Indtil videre har det været muligt i enkelte tilfælde, men vil blive mere almindeligt med den række nye store teleskoper der vil se 'First ligth' i løbet af få år.

LÆS 'Colorful life-form catalog'
og 'Institute for Pale Blue Dots renamed in honor of Carl Sagan'
Nexus for Exoplanet System Science, or
Nexus for Exoplanet System Science eller "NExSS", er et nyt initiativ for at få forskellige fag-discipliner til at arbejde sammen om at finde liv andre steder iuniverset.

LÆS 'NExSS Coalition to Lead Search for Life on Distant Worlds'
MælkevejenFast Radio Bursts (FRB) er små korte radiosignaler af millisekunders varighed.Man har kendt til dem længe, men endnu ikke fundet en forklaring på fænomenet. Nu viser en ny undersøgelse af de 11 kendte FRB-kilder, at de altid optræder med en frekvens der går op i 187,5 Dvs: 187, 375, 562, 750, 937, 1125cm−3. Derudover ankommer signalerne altid i frekvenser der går op i hele sekunder...

FRB har hidtil været anset som værende stammende fra kilder udenfor Mælkevejen, men forskerne mener de stammer fra vores egen galakse og tør endda hævde at de med en sandsynlighed på kun 1/2.000 for at sammenfaldende er et tilfælde, kan være kunstige...

Kilde:arXiv.org
Mars overfladenEn af de gennemgående strategier i vores søgen efter spor af liv, har være den såkaldte "follow the water" (følg vandet) strategi.
Men nu argumenterer en række exobiologer for at det måske ikke er nok; Mikroorganismer kan overleve på meget små mængder vand, som de endda selv kan udtrække fra miljøet. En ny undersøgelse som klarlægger livs vand-aktivitet, konkluderre nemlig at selv små lokale vandkoncentrationer kan være nok, og at vi derfor istedet bør kigge mere målrettet på de organiske stoffer.
LÆS ARTIKLEN på NASA's astrobio.net
Zodiakalt lys over ESOZodiakalt lys (ZL)kan ses som et lysskær, der strækker sig lang ekliptika ud fra Solen. ZL er faktisk sollyset der reflekteres i små støvkorn som menes at stamme fra kometer. Og eftersom ZL-støvet dermed spreder organisk materiale til evt. beboelige planeter som, har forskere interesseret sig for om det findes om andre stjerner og har fundet det omkring en række ældre stjerner, som ved har planeter om sig

Kilde: ESO