SETI radioteleskoper


SETI projektet gikoprindeligt ud på at lytte efter radiosignaler fra fremmede civilisationer. Men med de nye teknologier er man idag istand til at identificerer tegn på selv primitivt liv på fremmede planeter.

Kilde: Berkeley Alumni

jordlignende exoplanetHidtil har astronomer kigget efter fri ilt når de skal lede efter liv påandre planeter. Men nu viser det sig at Kosmisk stråling også kan danne fri ilt i den øverste atmosfære, så vi desværre ikke kan regne med at det er et tegn på liv.

Læs mere...

Hydrotermisk ventilationsskakt på bunden af altanterhavet

I et forsøg på at gengive livets opståen, og finde svar på om det også kan være sket andre steder som fx på bunden af havet på is-månen Europa, har forskere studeret hydrotermiske ventilationsskakter på bunden af Atlanterhavet.
Og her er der masser af energi til at danne liv og ja: Der skla bare være Carbon, en proton-gradient (potentialeforksel) og en katalysator som Molybdenum (Mo42)

Kilde: NASA

Exoplanet om F-klasse stjerne

Store stjerner er ikke særligt gæstfrie for liv, så man fokuserer generelt på små stjerner, når man leder efter beboelige planeter. Men forskere fra UTA mener at F-klasse stjerner, som er mellemstore stjerner også kan være gode værter for beboelige planeter

Kilde: University of Texas, arlington

En jordlignende Måne om en stor exo-gasplanet

I vores søgen efter liv andre steder har vi en tendens til at fokusere på det vi kender; Liv på andre planeter. Men alt tyder på at exomåner kan være lang mere sandsynlige bosteder for liv. En ny undersøgelse af hvordan måner dannes,viser at varmen fra moderplaneten kan holde dem varme og beskytte dem mod den værste stråling, samtidigt med at strålingsniveauet kan have været optimalt til at danne liv, i deres tidligste barndom

LÆS MERE på astrobio.net