Expose R2 på ISS 2 Russiske astronauter hentede i går ESA's eksperiment 'Exposed R2' ind, efter at tilbragt flere måneder på ISS. Indeni R2 som har siddet udsat for det tomme rum og kosmisk stråling i måneder udenpå ISS er der forskellige former for "ursupper" og byggeblokke for liv. man har længe forsøgt og haft noget held med at "skabe liv" i laboratorierne. Men R2 vil se hvordan ingredienserne reagerer i det virkelige liv: rummet.

SE 'Russian spacewalk marks end of ESA’s exposed space chemistry' og om Exposed R2
Cryo-vulkansk analog med svovl ved borup fjord Der er meget fokus på muligheden for liv i de isdækkede have på ydre ismåner som Europa og Enceladus. Erkendelsen af at svovl på deres overflade stammer fra deres indre, har fået forskere til at studere is-miljøer på Jorden. Det har ledt dem til Borups Fjord i Nord Canada, hvor isen netop er dækket af hydrogen-svovl forbindelser, ligesom på Europa.
Det mest overraskende har været fund af DNA spor efter liv med en hydrogen-svovl metabolisme; dermed håber man nu at man vil kunne lede meget målrettet efter spor af liv i deres indre på overfladen!

LÆS 'Icy Worlds and their Analog Sites' på NASAs astrobiology
Søgen efter liv i Mælkevejen
Ifølge Fermis paradoks burde livet have bredt sig så vi kunne se det, hvis det var almindeligt og havde haft milliarder af år til at udvikle sig. Men en ny teori 'The Gaian Bottleneck' og beregninger forklarer hvorfor; Livet har spillet en afgørende rolle for jordens atmosfæres udvikling. Men liv er skrøbeligt og vil kun sjældent udvikle sig hurtigt nok til at gøre atmosfæren beboelig, som det er sket på Jorden.
Sagt med andre ord: Hvis der er liv derude, er der kun lille sandsynlighed for at det har overlevet!

Kilde: 'The aliens are silent because they are extinct' Fra Australian National University
Dyson sphere solspejle om en stjerne Sidste måned fangede stjernen KIC 8462852 overskrifterne, pga. den regelmæssige voldsomme lysfald på op til 20%, som antydede at noget meget stort kredsede om den. En af spekulationerne var at det var en Dyson Sphere; En teoretisk alien megastruktur, hvor gigantiske solfangere optager store dele af en stjernes lys.

Det har fået SETI forskere til at studere stjernen ved både lange bølgelængder (1Hz) for radiokommunikation, og ved kortere bølger fra eventuelle motorer, men har intet fundet; Altså ingen tegn på intelligent oprindelse

Se 'Radio SETI Observations of the Anomalous Star KIC 8462852' på arXiv
Exoplaneter Med flere store teleskoper som snart er færdige - James Webb rumteleskopet, ESO's OWL og mangle flere- kan man forvente et gennembrud indenfor vores søgen efter beboelige planeter indenfor det næste årti. Og til at guide denne søgen, har astronomer fra UW lavet et "beboeligheds index" med alle kendte kriterier for at gøre en planet beboelig.
... lidt ligesom boligindex på ejendomsmarkedet

Se arXiv.org og 'UW astronomers devise ‘habitability index’ to guide future search' på WU