Astrofysik

CERN offentliggør i bladet Nature nye målinger af antistofs egenskaber. Det er lykkedes at lave de første - omend beskedne - målinger af antistof-hydrogens spektrum, som er det første skridt på vejen til at afdække antistoffets egenskaber.

Kilde: Pressemeddelelse fra CERN

CERN ATLASDe forsøg der viste at neutrinoer der blev sendt fra CERN til Italien rejste hurtigere end lyset har vist sig at skyldes en fejl - formodentligt en løs forbindelse skriver de på physicsforums og Ritzaus. Læs fx. JP

De seneste billeder fra Sloan Digital SKy Survey har afsløret millioner af nye galakser. Nye matematiske analyser viser at rummet mellem galakserne er fyldt med mørkt stof.

CERN Atlas eksperimentet Higgs partikel

CERN har netop offentliggjort en ny status om deres søgen efter Higgs partiklen: ATLAS eksperimenter som har arbejdet ved energiniveauer på 116-130 GeV og CMS eksperimentet som arbejder ved 115-127 GeV har stadig ikke fundet klare spor af Higgs boson'en. MEN der er flere spor der peger på at den "gemmer" sig ved energiniveauet 124-126 GeV

Kilde: CERN

Et nyt revolutionerende kamera kaldet SCUBA2 monteret på det 15m store James Clerk Maxwell Teleskop (JCMT) på Hawaii kan fange lyset fra koldt støv om stjerner i submilmeter spektret (0,4-1mm). For at gøre det er SCUBA2 kølet ned til næste det absolutte 0-punkt (-273oC) og placeret i 4km's højde på toppen af et bjerg. På billedet ses SCUBA2-data med rødt lagt over et visuelt billede af galaksenn M51.

Kilde: Science & Technolgy Facility Council