Astrofysik

Ifølge teorierne består rummet af såkaldte Planck-længder som kun er 1,6x10-35m. I teorien skulle rum/tiden bestående af et tæppe af disse Planck-længder dermed være lidt ujævn, og skulle interagere med fotonerne afhængigt af bølgelængden. Nye analyser af røntgen-fotoner fra gammaglimt antyder at det er langt mere jævnt end man troede

Sorte huller er omgærdet af mange gåder, men nu er forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet kommet med nye banebrydende teorier, som kan forklare flere af deres egenskaber. Forskningen viser, sorte huller har egenskaber, som svarer til både væskers og faste stoffers dynamik.

Astronomer fra Succex University har været med til at analysere de første data fra det nye Dark Energy Camera i Sydamerika og er meget begejstrede. "Universet er ved at rive sig selv itu, og vi ved ikke hvorfor" siger Dr Kathy Romer fra Succex om den mørke energi og hvorfor vi skal studere det.

LÆS MERE på Succex University

Galaksehoben Abell 1185

Normalt skal den intertielle tyngde-energi aftage med kvadratet på afstanden, men sådan er det ikke i galaksehobe og når stjerner roterer om galaksernes tyngdecentre. Det tilskriver man normalt den mørke masse i- og mellem galakserne. Men der er ifølge en forsker fra Plymuth University en anden forklaringsmulighed

Planck satellitten, der blev opsendt i 2009 har afsløret en usædvanlig stråling fra vores egen galakse Mælkevejen, som åbner for en ny vinkel på forståelsen af universets mest fundamentale egenskaber: Rummet, tiden og stoffet i universet.