Astrofysik

Einsteins almindelige relativitetsteori forudsagde eksistensen af gravitionelle bølger, som er uhyre svære at registrere. Men et nyt projekt skal bruge millisekund pulsarer som urværk for at spore dem.

Tidligere på året offentliggjorde to forskere en overraskende opdagelse: Det meste af det vi har betragtet som intergalaktisk kosmisk stråling, er i virkeligheden atomkerner der er accelereret op i Mælkevejen!

Et nyt japansk studie af et af de mystiske "Mørke" Gamma-Ray-Burst (GRB) viser at de sandsynligvis har en helt anden oprindelse end de normale GRB'er

Perspektivet i fremtidens kvantekommunikation er at kunne sende data sikkert fra én computer til en anden uden, at informationerne undervejs kan stjæles og aflæses. Nu har forskere fra København- og Harvard Universiteterne gjort et afgørende gennembrud der viser at det virkelig fungerer

Quarkerne som er de elementarpartikler der er byggestenene for protonener, har altid været svære at måle og veje, men det er lykkedes at præcisere 3 af dem væsentligt.