Den Aktuelle Himmel

Himlen Måne-venus og Jupiter konjunktion

Lørdag og Søndag aften hvor det endda tegner til lidt klart vejr, kan man se et lidt usædvanligt syn på vesthimlen om aftenen kl. 18-20: Nemlig en nymåne der danser fra Venus til Jupiter.

Komet 2012/C2Den amerikanske amatørastronom Fred Bruenjos som har været så heldig at opdage en komet har fået den opkaldt efter sig, så den nu hedder C2012/C2 Bruenjos. Kometen er ret svag, men står lige nu godt i Andromeda, så den kan ses eller fotograferes tidligt på aftenen i vest.

SE Bruenjos's hjemmeside og efemerider HER

Idag da Månen stod op var den formørket af Jordens skygge: En Måneformørkelse. Et tyndt skylag over det sydøstlige Danmark tillod tusinder at få et glimt af den, mens det nordvestlige Danmark blev snydt.

En stor solplet 1339 (Bill.) vender nu direkte mod Jorden, og med en ~3 dages rejsetid for Solvinden og en god vejrudsigt, er der god mulighed for at se nordlys i weekenden.

SE MERE på Spaceweather

Supernovaen i M101

Supernovaen i M101 der i øjeblikket kan ses i M101 er blevet klarere og forventes at nå maksimum 7-8 sept. Den kan nu ses i et mindre teleskop eller en lidt større håndkikkert (>8x40) og er let at finde lige over Karlsvognen