Astrofoto


STARMUS festivalen er skudt igang med en konkurrence om verdens bedste astrofoto, hjvor man kan vinde en tur til de kanariske øer, og fotografere med et af verdens støreste teleskoper, møde kendte astronauter mv.

Olympus E-M10 digitalkamera

Olympus har lanceret et nyt forholdsvist kompakt DSLR-kamera OM-E-M10, som er følsomt for H-alfa lys, har indbygget lysforstærkning i søgeren og meget mere, som kan gøre det til en ny "Rebel" for astrofotografer.

Små partikler brænder ofte op i Jordens atmosfære som stjerneskud og nogle gange ildkugler. Men på Jupiter er alting større, og det er lykkedes amatørastronomer at fange en række ildkugler der brænder op i Jordens atmosfære

ESA har kåret dette billede af Månen og Jupiter sammen der er taget af Antonio Peña fra Spainen 2 november 2012, som årets astrofoto 2012, udvalgt blandt 120 indsendte billeder til ESA's "ugens billede"

SE MERE hos ESA

ESA inviterer Europæiske amatør astrofotografer til at indsende deres billeder til en lille astrofoto-konkurrence. Billederne bedømmes efter deres æstetiske værdi,  så det behøver ikke være deep-space, men kan også bare være planeterne i solnedgangen.

DELTAGE hos ESA senest 10 dec.